U novoj epizodi druge sezone podcasta “Kako si na poslu” gostovao je naš direktor Nikola Marjanović. Sa našom domaćicom, Vesnom Bjelić, urednicom Biznis Telegrafa razgovarali smo o tome kako nam optimizacija radnih navika pomaže da budemo produktivniji uz manje rada.
Govorimo i o razlici u načinu rada nas i Japanaca, ali i načinu razmišljanja.
“Japanci će tokom korone strpljivo čekati u redu za svoj ručak, naši građani će u Beogadu da se potuku zbog japanske trešnje“, navodi naš sagovornik.
Podcast “Kako si na poslu” je mesto gde se razgovara o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok radimo i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje.
U novoj epizodi druge sezone podcasta gostovao je Nikola Marjanović, neko ko je pre 10 godina govorio o poslovnoj metodi koja je danas popularna.
A to je, kako optimizacija radnih navika pomaže da budemo produktivniji uz manje rada.
Gotovo da je postalo imperativ da se u predstavljanju kompanije ističu optimizacijom tj, manje rada a veći rezultat. Japanci su oduvek imali poseban način rada, a danas, oni su jednostavno efikasni. Jedna od tajni je u lean metodi, odnosno kaizen filozofiji.
Inače, od tri vodeća proizvoda u srpskom izvozu u svet, čak dva dolaze iz komanija u koju su uključeni japanski investitori…
Sa Vesnom razgovaramo o tome šta je Lean&Kaizen filozofija. Pričamo o tome kojii su benefeti za radnike u kompaniji koja se vodi tim načinom poslovanja.
Razgovaramo o tome zašto su zaposleni uopšte u nekim kompanijama više posvećeni unapređenjima, ali i šta šta znači kultura kompanije.
Govorimo o tome zašto su neke kompanije bolje organizovane od drugih, a Marjanović objašnjava kako unaprediti poslovanje i stvoriti efikasnije procese.
Otkriva i koja su danas važna pitanja za jednu modernu kompaniju.
Daje nam savete i trikove kako naći balans i motivaciju na poslu.
Celu epizodu pogledajte na početku teksta.
Tekst preuzet sa Biznis Telegrafa.