“Optimizacija procesa je ključ uspeha u poslovanju” – Nikola Marjanović, Studio B, Jutarnji program

Direktor konsultanske kuće Tecor je prilikom gostovanja u Jutarnjem programu na kanalu Studio B, govodio o optimizaciji procesa kao ključu uspeha u poslovanju danas.

“Optimizacija procesa pomoću Lean alata i različitih aplikativnih rešenja danas je neophodna svakom modernom poslovnom okruženju, ako želi da bude bar jedan korak ispred svoje konkurencije i ostane konkurentno na tržištu. Ideja odnosno krajnji cilj je da se procesi u poslovnom okruženju učine što rentabilnijim, tj. da se upotrebom što manje resursa dođe do veće zarade. Kompanija Tecor jedan je od vodećih implementatora ovakvih alata i rešenja na domaćem tržištu i ime iza koga stoji ogromno iskustvo i brojna priznanja.”

Implementacijom lean & kaizen alata i metoda, kao i određenih aplikativnih rešenja koji su u potpunosti prilagođeni različitim proizvodnim procesima i poslovnim okruženjima, dolazimo do pravih rezultata – konkretnih benefita i za samo poslovno okruženje i za zaposlene u okviru istog. Uz eliminaciju gubitaka iz procesa, ostvarivanje ušteda, smanjenje broja defektih proizvoda, moguće je da se iskoristi najvredniji resurs koji jedna kompanija može da poseduje tj. zaposlene koji su ključni za napredovanje poslovanja. Ključna stvar je da se tokom implementacije proizvodna linija ne zaustavlja, već se malim poboljšanjima konstantno unapređuje.

Leave a Comment